Летописна книга

 

 

   

 


 

 

 

 

 

  

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 


 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

  

 


 

17.10.2020г. в град Суворово се състоя Ден на народните танци и хора „Като жива вода“. В конкурсната програма на фестивала взеха участие 12“ж“ клас при СУХНИ „Константин Преславски“ – гр. Варна  и бяха отличени с първо място във възрастовата си група при танцовите ансамбли и състави.

 

 

  

СЪОБЩЕНИЕ

Съгласно заповедта на Началника на РУО-Варна на 17.10.2020 год. (събота) в СУ за ХНИ ,,Константин Преславски“ – Варна ще се проведе Областният кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език.

Всички ученици, класирани на училищните кръгове и заявили участие в областния кръг, са допуснати.      

За участието  в състезанието  родителят/попечителят предварително подава декларация за съгласие резултатите на ученика и личните му данни (имена, училище и населено място) да бъдат публично оповестени.

Начало на състезателния ден за участниците в първа състезателна група (VI-VIII клас) – 10.00 часа. Редът за явяване на участниците пред журито ще се определи с жребий, преди началото на състезателния ден за първа група.

Начало на състезателния ден за участниците във втора състезателна група (IХ-ХI клас) – 11.30 часа. Редът за явяване на участниците пред журито ще се определи с жребий, преди началото на състезателния ден за втора група.

Всички длъжностни лица, определени със заповеди на Началника на РУО-Варна и на Директора на училището-домакин, участниците в състезанието и придружаващите ги учители спазват стриктно профилактичните мерки, свързани с епидемична обстановка вследствие разпространението на Covid 19.

 


Новини от музикалните сцени

Силен старт на новата учебна година за учениците от профил „Музика“. През месец септември се проведоха два престижни фолклорни конкурса: XVI –ти национален музикален фестивал "Фолклорен изгрев, който се проведе в гр. Китен и Х-ти международен фолклорен фестивал „ Море от ритми“ в гр. Балчик.

Със своите отлични изпълнения нашите момичета спечелиха сърцата на публика и жури в Китен. Сестрите Кристина и Габриела Гойкови от 10з клас и Мария-Ния Минчева от 9з клас бяха наградени със звание Лауреат I-ва степен и медал. Кристина и Габриела, заедно със своята сестра Моника бяха удостоени със звание Лауреат I-ва степен и статуетка за изпълнението си в трио, както и заслужена специална награда - "Младостта на традицията" за постоянството в своето развитие.

         В Балчик при силна конкуренция Габриела и Кристина Гойкови

бяха наградени с грамота, статуетка и парична награда от 50 лв. за второ място, а Галатея Гинчева от 11з клас с грамота, статуетка и 40 лв. за трето място.

         Да пожелаем нови успехи на талантливите момичета, които под ръководството на своите учители Росица Малчева и Радостина Манева достойно представят СУ за ХНИ „К. Преславски“ по национални и международни сцени!

     
   

 


 

"Пленер-конкурс "Архитектурното наследство на Таляна";

В края на октомври 2020 г. предстои да открием изложба с творбите от второто издание на пленера, който се проведе през септември в Таляна. Отново сме предвидили и награди за най-добрите постижения. И докато подготвяме изложбата, в навечерието на Международния ден на архитекта, който тази година се пада на 5 октомври, споделяме кадри, уловили мигове от създаването на творбите на нашите пленеристи.

Честитим професионалния празник на водещия преподавател арх. Белин Моллов! Използваме случая и да благодарим сърдечно на ръководството на

СУзаХНИ "Константин Преславски" - Варна

, че е наш основен партньор в реализацията на пленера и тази година!

Проектът се реализира от екип на Сдружение "Таляна" с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" на Община Варна.

 

 

 


 

СУ за ХНИ "Константин Преславски" - Варна

На първо място с пълно единодушие беше отличена 14-годишната Николета Алексовска от СУ за хуманитарни науки и изкуства „К. Преславски“ от специалност „Съдебна администрация“.
http://vos.bg/bg/press/news/849-2020-09-17-13-02-10