Награди

 

     
     

 

 

 

 


 

 

 

 


 

Пламена Димитрова от Х а клас на НГХНИ „Константин Преславски” е класирана на първо място от общо 164 млади автори от 41 населени места от България, в това число – от 24 литературни клуба и ателиета в първия Национален литературен конкурс „Писма до себе си” на тема „Тайния живот на ...”, във възрастовата група от 14 до 20 години. Конкурсът е организиран от Център за личностно развитие, Община Стара Загора.

 

 


 

Виктория Томова, ученичка от 12 клас,

победител на Осмата международна конференция "Славянский мир", Москва.

 

 

 

 

 


 

 

 


       На 3 и 4 юни, ученици от 7 и 11 класове на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" - Варна, взеха участие в четвъртото издание на Националното състезание "Фолклорна плетеница", на което домакин тази година беше 144 СУ "Народни будители" - София. Учениците и техните ръководители, бяха отличени със специален плакет за отлично представяне от г-жа Величка Николова - Директор на 144 СУ "Народни будители" и председател на секцията на училищата с разширено и профилирано обучение по музика към асоциацията на европейските музикални училища.

 

 

 


 

 


 

 


 

 
       
       
       
       
       
       
   

 

 


 


 

 


 

 

 


 

ОТНОВО СЪС ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

"ОРФЕЕВО ИЗВОРЧЕ" 2017

 

На 17 и 18 март 2017 г. в гр. Стара Загора се проведе XVII Националeн детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче”. И тази година престижният конкурс събра над 1400 участници от цялата страна. Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” - Варна беше представена от гайдарската си школа. Учениците на Драгни Драгнев – учител по гайда спечелиха:

Златен медал

Виктор Златев V Г клас

Стефан Димов  VI Г клас

Гайдарски оркестър „Кавадари” към НГХНИ „Константин Преславски”

Сребърен медал

Тонислав Петков Х З клас

Християн Христов  VI Г клас

2-ро място и стипендия

Станьо Петров Х З

Ръководителят на малките гайдари в НГХНИ Драгни Драгнев беше отличен с  Диплом за отлична педагогическа дейност.

 

Участие и достойно представяне имаше и в областта на певческото изкуство:

Златен медал в III възрастова група

Златозара Тодорова V Г клас – народно пеене с ръководител Петя Драгнева – учител по народно пеене в гимназията.

        

 


 

 

Осма фолклорна експедиция

 


 


 

НАЦИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ 

ЗА ХУМАНИТАРНИ НАУКИ И ИЗКУСТВА

„КОНСТАНТИН ПРЕСЛАВСКИ“

ВАРНА

 

 НАГРАДИ ОТ ТАНЦОВ КОНКУРС В ШУМЕН

 

                 На 11 и 12 март 2017 г. в град Шумен се проведе вторият национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ – 2017, където талантливите танцьори от профил „Хореография“ на Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна, спечелиха две първи награди. 

             Учениците са участници в ДЕТСКИЯ ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ и ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯ ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ към училището с ръководители Ина Радева и Ивайло Иванов, които също бяха отличени за творчески постижения в областта на хореографията. В конкурса взеха участие над 800 деца от цяла