Награди  


 През месец май се проведе Национален конкурс „Идеалът винаги побеждава, стига да е смислен, висок и човечен"  по повод честването на 130 години от рождението на проф. Асен Златаров. Конкурсът  бе организиран от фондация „Вигория", със съдействието на Министерство на образованието и науката, на Факултет по химия и фармация към Софийски университет „Св. Климент Охридски" и на Национален политехнически музей - София.
    В направление “Изобразително изкуство“  Сияна Славова от 9“б“ клас спечели първа награда, Анна Переслегина от 11“е“ клас - втора   и Ивона Петрова от 11“е“ клас – трета награда.  С грамоти за призово място бяха отличени и  творбите на Виктория Томова от 10 „б“ клас/направление „Проза“/, на  Иванина Димитрова, Яница Цветкова  и   Елица Захариева  от 11 „е“ клас , на Ивайло Събев и Стилиян Атанасов от 10 „и“ клас /направление “Изобразително изкуство“/.

                                                                                         

 


      На първи и втори май 2015 г. за осма поредна година в гр. Суворово, общ. Варна се проведе Празник на фолклорното изкуство "Като жива вода". В него взеха участие много възпитаници на НГХНИ "Константин Преславски" Варна от паралелките с профил Изкуства - Музика. Учениците представиха достойно себе си, гимназията и своите учители и бяха отличени с множество награди.
 


      Мария Александрова Щерева от
VII „А“ клас  се класира на първо място на областния кръг на олимпиадата по информационни технологии  – направление Мултимедия (V – VIII клас) с проекта „Халогенни елементи“ – мултимедийна презентация.
        Нейният проект е сред 20-те допуснати до националния кръг на олимпиадата, Мария направи прекрасна защита и получи оценка Отличен (5,75).

 

          


 

    Елена Минчева е лауреат на Националната конференция по философия в Бургас, която има състезателен характер.Тя е под егидата на Пловдивския и Великотърновския университети,чиито представители са жури . Лауреатите от 12ти клас получават отлични оценки, с които и правото на прием в горепосочените ВУЗ -ове в специалностите политология и философия.
 

      

 


 

              

 


 

 

Национален есенен турнир "Джон Атанасов"

 

                                                                                 


 

„Фолклорен изгрев”, 2014 г.

 

 


"АЗ ОБИЧАМ ЧЕРНО МОРЕ"
 

 


„С песните и танците на Тракия