Начало Новини Прием Учебни профили Структура Дейности Контакт Награди Реализация Общ. съвет

Изобразително изкуство

                                             
                                          

     Тази изложба е знак на почит към незабравимия и непрежалим приятел, колега и художник  Михаил Коевчинов.

  Роден е на 26.02.1963г. във Варна. От малък влюбен в изкуството, той завършва  ВТУ  „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново през 1991г. – специалност графика при професор Никола Хаджитанев и доцент Христо Цацинов. Редовно и активно участва в окръжните и националните художествени прояви у нас.  Неговата творческа работа е жизнена необходимост, начин на съществуване. Неговите  над 10 самостоятелни изложби  обогатяват и насищат с неповторимост художествения живот и са показатели за голямото тематично многообразие в изкуството на талантливия автор и за неповторимостта на творческия му облик.

  В творческата биография на Мишо Коевчинов са вписани и многобройни участия в международни изложби и биеналета. Неоспорим е професионалният му принос в организирането и провеждането на големия международен форум на Варна – престижното биенале на графиката.

   Мишо Коевчинов, с много творчески усет и естетическа мяра  оформя, илюстрира вестници и книги.  Работи вдъхновено, както в областта на графиката, така и на рисунката, живописта, иконописта.

  Ще запомним  всеотдайността и обичта, с които възпита в любов към изкуството поколения млади, даровити възпитаници на нашата гимназия.

  Ние те помним и обичаме, благодарим ти за вълнуващото творческо наследство, което щедро завеща.

 

                                                                                                     От колегията по изобразително изкуство